Home Tutorial Freebies Jatt & Kucing Others Blogwalking

09 December, 2011

Leaving for 4Days.

Tumblr_lvwij32xls1ql1ui2o1_500_large
Comel Bias aku. Main gigit2 jari. Comel la tu? Mestilah. >.<

Bonjour Gais.

How's your day? Hari ni izzat bangun pukul 12.30P.m. Kes tengok 'Strong Heart' semalam. Lee Donghae ade. Ohsem.

Anyway, Izzat baru lepas siap kemas baju. Kenapa izzat kemas baju? Nak lari dari rumah la. Ape lagi. Kali ni nak lari dari rumah dengan Family terchenta. Sebut betul-betul. Make sure bunyi nya Terchenta bukan Tercinta.

Tak sabar nat tunggu pukul 3 pagi nanti. Menunggu seseorang pulang ke rumah. Pulang dari UTeM. Yes. Orangnya adalah kakaq izzat. I miss her so much. Cepat balik kaq, Dah tak sabar nak pegang Nikon akaq ni. Make sure akaq bawak balik nikon tu kalau tak, taknak kawan 3 minit. Macam budak-budak pulak main ugut macam ni. >.<

Pukul 4 pagi dah nak bertolak pergi Langkawi. Jadi tak boleh tidur. Kalau tidur jugak, kena tinggal. Kejam =='. Family izzat pergi dengan Family Cousin izzat yang sorang ni. Syok lah sikit kalau pergi dengan cousin. Tak gitu?

ByTheWay. Masih ada satu pertanyaan yang duk berlegar-legar dalam kepala hotak otak izzat ni. Pergi Langkawi naik ferri ke tak. Maklumlah. Izzat tak pandai sangat subjek sejarah. Jadi izzat tertukar antara Pulau pinang dengan Langkawi. Dan actually. Langkawi ni dekat mana ea? Subjek sejarah saya teruk. =='

Seriously. Tak sabar nak tunggu pukul 4 pagi. Rasa macam nak guling-guling atas lantai aje. And Kalau korang nak tahu. Izzat tengah sakit perut sekarang. Entah kenapa, setiap kali izzat Excited. Perut tetiba sakit. Fenomena yang ganjil tapi berlaku dekat izzat. Endahkan saya. saya budak pelik. ^^

Sesapa yang nak tempah cokelat tu. Contact2 lah Izzat yer. Joke. Jangan percaya. Saye dah gila. XD

Sekarang ni banyak gambar GongChan dalam Blog izzat kan. Hahaha. Die comel dan dia Bias Izzat. Jangan kutuk. Kalau tak, izzat bagi tiket free. Tiket tamparan 100jutaribu kali dari izzat. Nak? PM izzat dekat FB kalau nak. Terhad. Sape cepat dia dapat. ^.^

This Picture bellow this will make all of the GongChan GirlFans Melt. Exspeacially Kaq Nazihah Anuar. Auw....
Tumblr_lvummpkjb71qb36udo1_r1_500_large

08 December, 2011

600th Followers. Thanks you Guys.

Tumblr_lvbt0sgymn1ql1ui2o1_500_large

Setelah lama izzat tak guna blog ni. Mintak maaf. Ada sebab ok. Tapi sebab yang langsung tak munasabah. Tapi.. Walaupun izzat tak guna blog ni, masih ada orang yang sudi follow. Thanks Yaw Gais...

Sebenarnya, izzat dah taknak guna langsung blog ni disebabkan sebab yang tak munasabah tu. Tapi lepas tengok follower blog ni meningkat sehinggalah 600th follower. Terus terfikir nak guna blog ni balik. Tapi izzat masih lagi guna blog http://www.moonlight-shadow.co.cc/.

Bytheway, Blog ni dah bertukar skin. Dulu pakai Template Minima. Sekarang tukar Blogskin. Awesome huh? Tema blog ni Grey+White. Campuran Gongchan B1A4. Sorry Kaq Nazihah. Pinjam husband akaq kejap. boleh kan? 

Apa-apa pun. Korang doh join belum segmen izzat? Kalau belum pergi join. Hadiah yang superb menawan. Memang takkan menyesala kalau korang join.

Oh ya. Izzat terlupa. Nak tahu siapa follower yang ke 600th tu. Here She is. Perempuan yaw. http://beloggadisbiru.blogspot.com/
Belog yang memang sungguh biru dan menawan. Thank dear. Sebagai tanda penghargaan. Awak nak apa. PM izzat dekat FB izzat. Insyaallah izzat tolong buat. Anything. Edit blog ke. header ke. Tapi izzat sarankan header je lah, sebab takut kalau izzat edit blog tak menepati cita rasa awak.

Enjoy your holiday gais. Izzat nak pergi Langkawi Sabtu ni. Korang?

14 November, 2011

Segmen Klik Churp-Churp Sampai Cashout

Tumblr_lu3e3yv7s91r046k5o1_500_large
*Gadgets here, Gadgets there. Gadgets Everywhere.

Bonjour chiguya.

It's been a while izzat tak update blog ni kan. Ini tak bermakna izzat dah retire dalam dunia blogging ni. cuma sekarang ni izzat lebih active dekat blog www.moonlight-shadow.co.cc tu. Tapi seperti yang izzat katakan, izzat akan still update blog ni sikit sikit. 

Hari ni dengan besar hatinya izzat nak join satu segmen yang bertajuk.... Jeng jeng jeng.. 'Segmen Klik Churp-Churp Sampai Cashout'. Segmen ni datang dari blog itikjahat.blogspot.com. Here the banner,


Kalau nak join jugak tapi tak tau syaratnya. Refer sini. http://itikjahat.blogspot.com/2011/11/segmen-klik-churp-churp-sampai-dapat.html. Join la pastu kita pakat tekan iklan masing masing. Baru senang nak cashout. tak gitu?

05 November, 2011

Freebies : Free header Part 2 [M-Blaq Version]

Tumblr_lu52vy7znu1qbabwio1_500_large
Selamat Malam EarthLivings

Hari ni Izzat baik sikit nak kasi korang header. For M-Blaq fans mungkin korang akan suka dan kepada yang anti sangat dengan M-Blaq atau K-Pop ni, we don't need your ugly speak. Jaga sikit perangai tu. Kalau tak suka jangan la main maki hamun semua.

First Header is Mir
About the header;
Bang Ahji tu nickname untuk Mir kalau nak tahu. Mir digelar macam tu disebabkan perangai dia yang nakal+buas tu. Bang Ahji bermaksud 'Like a puppy running around'. Mir semak bukan?


Second is Joon
About the header;
Izzat suka gila dengan header ni. Gambar joon dalam ni nampak Cool gila. For those yang masih tak tahu. Joon dan penyanyi korea popular Rain ada tali persaudaraan. Jadi disebabkan Rain digelar 'Fox', Joon pula digelar 'Little Fox'.

Third is G.O
About the header;
Teol G.O. Teol ni bermaksud Hair. G.O digelar Teol disebabkan dia mempunyai misai sebagai concept dia ketika dia debut. Nickname yang unik+pelik. 

Ada dua member lagi yang izzat belum buat iaitu Cheondong/Thunder dan Seoungho. Jadi entry ni akan diupdate suatu masa untuk letak header dua member ni.

Dekat bawah header tu ada Watermark yang Izzat sengaja letak. Incase kalau ada orang yang malas nak letak credit. Tapi bagi orang yang rase watermark tu besar atau buruk, izzat izinkan padam watermark tu tapi dengan syarat credit me. 

04 November, 2011

Second official Blog

Bonjour <3

Nothing speacial happened to me today. It just the same. Wake up, take a bath, online 24 hours, eat, watcing tv. Can't imagine my school holiday after this next two weeks. It's probably gonna be a bored school holiday.

Letih speaking sekarang dalam bahasa melayu pulak. Hahaha, amacam B.I izzat? Ada peluang tak dapat A++ tak? Lupakan semua kisah-kisah dongeng yang izzat cerita tadi dan focus kepada tujuan entry. Acctually izzat dah buat second blog. SparksLight. Skin tu izzat dapat dari Qay. Tapi izzat still lagi update blog ni. Blog yang second tu izzat akan update about my privacy story aje. Jadi still keep in touch oke? Saya sayang awok semua :)

Untuk pengetahuan la ye. Blog SparksLight ni blog pertama izzat yang guna coding Classic Template. Coding untuk blog //Don't Touch My Girlfriend ni izzat guna Layout Template. Izzat biasa guna Layout Template sebab code dia senang lagipun tak berpinar mata izzat bila bermain dengan code. 

Terima Kasih kepada Qay :)

03 November, 2011

Sakit Hati + Sedeh = Saya Sayang Dia

6254209349_c5b1a1e4ee_z_large_large
Bonjour

Exam week was not yet finished. Swear it makes me go fuc*ing great crazy. Haruslah sebab exam tu asik tertangguh je.  Tapi bagus jugak sebab cuti 5 hari kalau tak silap, jadi banyak sikit masa untuk buat study.

267254_256789211016515_152875684741202_972154_2525262_n_large
Sesiapa yang kenal izzat, diorang memang tahu izzat ni jenis yang macam mana. I'm Sensitive+Emotional kind of type. Izzat senang terasa tapi izzat pendam je perasaan izzat. Izzat tak tunjuk perasaan tu dekat orang. Biar izzat rasa sorang-sorang. Tak perlu nak sabitkan orang lain dengan masalah kita. Dekat sekolah tadi ramai yang tanya "Izzat, asal kau dengan DIA?", "Izzat, asal DIA menangis? kau buat ke", "Eh Izzat, kau jahat tau tak. Asal kau buat macam tu dekat DIA". Actually DIA ni bukan kekasih atau pasangan atau GelFreng izzat. Tapi dia orang yang izzat memang sayang. Izzat bukan saja-saja atau suka-suka nak buat dia macam tu, cuma Izzat memang dah tak tahan sikap dia semenjak due-menjak ni. Biarlah orang nak maki Izzat ni ape pun. 
--------------------------------------------------------------------------------
Dear Kaq Rah.
Orang bukannye saja-saja nak tengking arah. Orang bukan saja-saja larikan diri dari arah. Orang bukan saja-saja nak buat arah menangis. Orang sayang arah kalau arah nak tahu. Sayang sangat kat arah. Arah nak tahu dop, Tiap kali arah ajak orang pergi port study kita, orang suka gila. Orang takut gila kalau arah duduk berdua-duaan dengan dia. Orang sayang arah. Orang sampai je dekat port tu arah pun jerit panggil nama orang. Orang buat muka biasa-biasa aje nak cover lah konon tapi dalam hati sumpah cakap kalau boleh nak jugak lompat lompat jerit nama arah. Pastu lama sikit arah pergi dekat dia. Arah kadang kadang duduk dengan dia dekat tempat tersorok. Orang takut, orang sayang arah. Nasib masa tu ada Farzana, Boleh orang kongsi perasaan orang dekat dia.

Haritu arah pergi jalan-jalan dengan dia. Macam biasa, arah pergi dok cakap sepatah pun. Orang tunggu punya lah lama. Masa tu Orang takut gila. Orang sayang arah. Orang cari semuat tempat tapi still dok jumpa arah. Orang jadi makin takut. Orang nampak arah dekat busstop. Nampak arah macam ok, orang lega gila. Orang pergi kat arah pastu orang marah-marah arah. Dalam hati masa tu Allah aje yang tahu bertapa leganya orang nampak arah dalam keadaan OK.

Pastu haritu arah ajak orang pergi port study tu. Tapi orang sampai lambat. Orang tengok arah dok panggil orang macam selama ni. Orang terasa gila masa tu. Haritu Farzana pulak yang ganti tempat arah. Nampak Farzana terlompat lompat macam kanak-kanak ribena tu terus hilang perasaan tu. Pastu haritu juga perkara yang orang takut-takutkan jadi. Orang nampak benda yang dia buat dekat arah. Masa tu orang memang geram+takut gila. Orang pergi kat Farzana dan Farzana memang dah tahu perasaan orang. Terus orang mintak balik lepas tu. Orang sayang arah. Malam tu orang teringat balik benda yang jadi. Sakit Hati+Geram gila masa tu. Perasaan ni orang pernah kabo ke Farzana, Tapi farzana gelak pastu dia cakap yang orang ni dengki. Sumpah orang cakap orang bukannya dengki atau ape. Orang cuma takut. Orang sayang gila ke arah.

Pagi tadi dekat sekolah arah panggil orang. Tapi orang buat tak tahu. Pastu orang nampak arah dekat depan kelas orang. Orang terus lari lepas nampak arah menuju ke orang. Orang cuba larikan diri daripada arah. Pastu orang masuk tandas lelaki sebab temptat tu je yang orang tahu arah tak boleh masuk. Lama sikit arah takdok doh. Dalam kelas pulak arah mari serbu. Masa tu orang nampak dok mata arah merah-merah plus dengan bengkak. Orang buat tak tahu. Orang ego arah. Arah menangis depan orang tanya bakpe orang buat gini. Orang diam aje tapi dalam hati Allah je tahu bertapa sedihnya tengok arah menangis. Masa tu orang pun nak menangis tapi orang cover. Orang ego sekali agi. Puas arah pujuk orang tapi orang masih lagi dengan perasaan ego orang. Orang sayang arah sangat-sangat.

Arah,
Orang bukan tak nak cakap ngan arah, tapi orang perlu masa. Orang dok halang kalau arah nak stay kapel dengan dia. Tapi orang harap sangat arah jaga batas arah. Kalau arah nak kabo yang orang ni suka jaga tepi kain orang biarlah. Tapi arah kena ingat yang orang memang sayang arah tahu. Takpe lah, orang dok marah dah arah. Sebab Orang Sayang Arah Sangat Ketat Padat tahu.
--------------------------------------------------------------------------------

433974823_6nsyzbgp_c_large
Kalau sesiapa yang rasa loya bila baca entry ni atau cakap yang izzat cuma tagih simpati aje. Cakap aje tapi ingat. Dosa tanggung sendiri sendiri ok?

23 October, 2011

Let's play tagging game

Click here for more inspiring photos!

Bagus kan kalau sesekali dapat minum air yang sebegitu. Hey Earthliving[s], i'm tagged. By this cute little girl Alis Karmila. Thanks dear.

   Rules
1. you must post this rules
2. Each person must post 11 themselves in their journal
3. Answer the questions the tagger set for you in their post and create eleven new questions for the people you tagged to answer
4. You have to choose elven people to tagged and link them to the post
5. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
6. No tag back !
7. No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAG IF YOU READING THIS " YOU LEGITIMATELLY (a.k.a REALLY, TRUST , WITH ALL HONEST) have tagged 11 people.

   11 things about him
1. His name is Mohd Izzat bin Mohd Azhar
2. Finally 14. He love to blow the candle on 20th 0ctober every year.
3. His is one of hundreds boy blogger.
4. Current in Chukai, Kemaman, Terengganu, Malaysia.
5. Addicted to K-Pop. One of million Elf and ELFish.
6. When talking about food. His the number one.
7. Love to eat Raisin.
8. A sensitive type guy.
9. Love eating Oreo Mc Flurry.
10. The only boys in his sibling.
11. I'm writting 11 facts about me on this entry.

   Question from Alis Karmila 
1. Must have : Cell phone or MP3 ?
= Cell Phone :D

2. Do he love KPOP ?
= He don't love K-Pop. He Addicted to it.

3. Is riding a bike fun ?
= Nah.. He prefer riding Motorcycle.

4. If he are an only. do he want siblings ?
= Yes because they make his life perfect.

5. Are he quiet or loud ?
= Sometime Quiet and sometime can change to Loud type of person.

6. Go to the movies or rent a DVD ?
= Prefer go to cinema watching movie.

7. Favourite song ever ?
= FT Triple -Love Letter-

8. What makes he laugh ?
= His friend[s] XD

9. What scares he the most ?
= He lost My Friend, My Familly.

10. Moody or a packetfull of sunshine ?
= Packetfull of sunshine :D

11. Do he play an instrument ? Which one ?
= No but have tried on. Trumpet.

Tired answering Alis Karmila question.

My question to them
1. You are ......... type of person.
2. Are you prefer staying at home or get outside and play?
3. Which one? Television or Laptop?
4. Do you love cake?
5. What type of friend would you prefer?
6. If you're going to cinema. Who would you want to bring with?
7. Do you have a twitter account?
8. If you got to choose. Where you want to go with your friend?
9. What is your oppinion about my blog and me.
10. Your favourite song and singer.
11. Are my question is kind of stupid?

   I tag They

Freebies : Free header Part 1

Click here for more inspiring photos!
Seharian izzat tak online siapa perasan? Kalau ada orang yang perasan izzat memang sayang lah dekat beliau. Disebabkan modem buat hal petang tadi, jadi izzat tak boleh nak online. Izzat + Internet dah memang isi dengan kuku. Naik gila petang tadi. Jadi untuk izzat hilangkan rasa bosan yang mungkin akan membawa penyakit sawan tu, izzat pun dengan Suka+Rela+Hati buat header untuk dijadikan freebies. Siapa nak ambik aje. jangan malu-malu #Alah kau Jah, Macam tak biasa.










Okey? Amacam? boleh lah tahan kan? Ambik lah kalau nak. Memang izzat buat untuk korang pun kan. Kalau dah ambik jangan lupa credit. *iloveyou :*

Bye for now :)

20 October, 2011

Freebies : Cute Background Part 1

Alhamdulillah, hari first exam izzat dapat lalui dengan tenang. Semalam study sikit dalam pukul 1 pagi. Jadi sekarang ni izzat  nak rehat sekejap. Teringin update sikit blog yang usang ni sejak ditinggalkan. Tapi izzat taknak update entry yang panjang 2000 patah perkataan bagai. Cuma nak kongsi freebies yang izzat baru aje buat. 

Original Photo ;
http://1.bp.blogspot.com/-vq-8UuqGMCw/TqAHfIn61-I/AAAAAAAAAlk/i1cYyakDRLE/s1600/original.png
Black ;
 http://1.bp.blogspot.com/-zQA2sBKYwrw/TqAHXTMBWUI/AAAAAAAAAk8/tsOp9loZMnY/s1600/black.png
Blue ;
 http://4.bp.blogspot.com/-YTSLocJnWg0/TqAHY0Z84GI/AAAAAAAAAlE/iM_YmPKT3Yg/s1600/blue.png
Brown ;
 http://3.bp.blogspot.com/-eb5Oc-P6SDE/TqAHauVeARI/AAAAAAAAAlM/uH-kB9cYSRI/s1600/chocolate.png
Green ;
 http://4.bp.blogspot.com/-guprqrX5paM/TqAHcK1GaSI/AAAAAAAAAlU/zVj0DCRe6Zc/s1600/green.png
Orange ;
 http://3.bp.blogspot.com/-N6OGrf50lGE/TqAHd2bzVII/AAAAAAAAAlc/QvfyT2b48M4/s1600/orange.png
Pink ;
 http://3.bp.blogspot.com/-AR7AVmPZXU0/TqAHgYCvt6I/AAAAAAAAAls/bUCszpBLJ3s/s1600/pink.png
Purple ;
 http://3.bp.blogspot.com/-iquWu7TqEPY/TqAHh2CiYdI/AAAAAAAAAl0/Ft2EI8MY5Uo/s1600/purple.png
Red ;
 http://2.bp.blogspot.com/-d2fjRkIOat4/TqAHjSI6X5I/AAAAAAAAAl8/HPdlUFc2EDE/s1600/red.png
Yellow ;
http://4.bp.blogspot.com/-2WKnVwN15Jw/TqAHkVrbK2I/AAAAAAAAAmE/rBRk-TOLgpY/s1600/yellow.png
Mungkin tak cantik macam blogger otai kan? Tapi kalau ada jugak yang sudi ambik izzat nak ucap thank you so much untuk orang itu. dan jangan lupa, kalau ada yang guna, jangan lupa letak credit dekat credit section tu ok. I'll stop here then. 

Bye for now :)

10 October, 2011

Final Year Exam! Study-Study!!!

Bonjour 

Entry ni mungkin akan jadi entry yang last untuk 2 minggu. Izzat betul-betul nak focus study untuk Final Year Exam on 20th October. Dah dekat bukan? Tu la kau izzat, study last minute, Pastu dapat result mula nangis terkentut-kentut.\ingat, menyesal dulu pendapatan, Menyesal kemudian...*tak ingat dah/.

'Ya Allah. Ka berikanlah aku semangat. Kau jauhi lah aku dari segala Syaitan. Kau tabahkanlah hati ku ya Allah.'

Harap-harap ni bukan sekadar 'hangat-hangat tahik ayam'. Doakanlah izzat ye semua?

Pesanan Terakhir Izzat ELFish ;
Jaga blog Izzat ELFish elok-elok ok?

movie download : Bini-Biniku Gangster PPVRip AVI & RMVB Mediafire


Info :
 File Name : Bini-Biniku Gangster (2011)
Genres : Action | Comedy
Size : 700MB Avi | 300MB Rmvb


Sinopsis :

Manja (lakonan Yana Samsudin) dan Herry (lakonan  Shaheizy Sam) adalah pasangan yang bahagia dengan perkahwinan mereka. Mereka sangat romantik dan saling sayang menyayang. Manja di mata Herry seorang surirumah yang rajin dan pandai melayan suami.

Ada satu rahsia yang tak diketahui oleh Herry, Manja rupanya menyembunyikan identitinya sebagai Ketua Kumpulan Gangster. Di pejabat , Herry selalu dibuli oleh Mat Saja, tetapi setiap kali dia dibuli pasti Mat Saja akan mendapat balasannya.

Walaupun dah 2 tahun Herry dan Manja bernikah, namun mereka tak dapat anak , sebab Manja mengalami kecederaan di perut pasa masa lepas. Disebabkan rasa bersalah kepada suaminya, Manja dengan rela hati mencari seorang wanita lain untuk dijadikan madu atau isteri kedua Herry. Baik betul Manja

Lagi satu ageda Manja untuk mengahwinkan Herry ialah kerena nak mengalihkan perhatian Herry kepada urusan lain, kerana Manja semakin sibuk setelah dijadikan Ketua Kawasan, dan kawasannya telah diganggu oleh Min Siam.

Manja melamar Reanna (Intan Ladyana), rakan sepejabat Herry yang baru untuk menjadi madunya. Walaupun redha dengan perkahwinan suaminya yang baru, jauh disudut hatinya perasaan cemburu melihat kemesraan Reanna dan Herry. Maka berlakulah perang dingin antara Manja dan Reanna dirumah. Ada satu lagi rahsia, Reanna rupanya seorang gangster jugak dan mempunyai agenda tersendiri.

Sedang mereka asyik bergaduh, tiba – tiba Herry menghilangkan diri. Kedua dua madu itu berusaha mencari Herry di merata tempat, Manja bergegas ke tempat musuhnya iaitu Min Siam, kerana khuatir Herry diculik ahli kumpulan Min Siam

Download ;



AVI :
Part 1 : www.mediafire.com
Part 2 : www.mediafire.com
Part 3 : www.mediafire.com
Part 4 : www.mediafire.com

MKV :
Part 1 : www.mediafire.com
Part 2 : www.mediafire.com

Password : ddmf.biz

Aqua Lomo Camera & Macaroon's Contest

Jom join contest jom. Contest from nurul-hanis.blogspot. Let's see the rules and the prize.

SYARAT-SYARAT
1) Feel free to follow my blog but ini bukan paksaan :) Bagi mereka yang tidak mahu follow my blog, make sure anda up to date dengan saya. Ia adalah kerana, misalnya, anda adalah pemenang, tetapi anda tidak tahu apa-apa so the present will be past to the other contestant.
2) Copy banner di atas dan link ke entry ne. Feel free to paste the banner above on your sidebar.
3) For Malaysian. But it's okay if blogger dari negara lain mahu menyertai peraduan ini TETAPI jika mereka menang, hadiah akan diberi through this virtual world only. Lelaki dan perempuan boleh menyertai peraduan ini.
4) Ia dibuka untuk laman web, blogger, and tumblr SAHAJA.

CARA UNTUK JOIN
1) Ia mempunyai dua choices. Anda boleh memilih sendiri. Pilihan pertama ialah nombor 2) dan pilihan kedua adalah nombor 3)
2) Reka apa2 cerita yang mempunyai hubungan dengan saya. Even anda tidak mengenali saya, it's okay, just create any story about me. It can be komedi, seram, sedih, gembira dan lain-lain.
3) ATAU membuat header untuk saya :) tajuknya mesti La Dolce Hanis Anasa.


THE PRESENTS
MAIN PRIZE - MACAROONS
MAIN PRIZE- AQUA LOMO CAMERA (click HERE for more info)
Fiqah Yassin - 3 winners
Nadhirah Izzati - 2 winners
Nanad Doodle - 2 winners
Nurul Syazwani - 4 winners
Banana's Shop -  2 winners
Cik Bulat - 3 winners
Miza's Prelove -
Butik Alesya -
Aida Assilah Azman - 2 winners
Syah Zahari - 3 winners
Sakuraneia Iyako - 2 winners
Amni Nizzatul Alia - 1 winner (boys only)
Farah Amiera - 1 winner
Alia Azmi - 2 winners
Nadhirah Amalina - 3 winners
Siti Nor Azera - 5 winners
Nurul Jannah Sajidah - 1 winner
Nana Kementot - 2 winners
Qjey & Nina's Blog - 3 winners
Mohd Amin Aizuddin - 1winner
Ienaz Alia - 3 winners
Izyan Nazirah - 2 winners

Izzat nak join contest nombor 2. 'Reka apa2 cerita yang mempunyai hubungan dengan saya. Even anda tidak mengenali saya, it's okay, just create any story about me. It can be komedi, seram, sedih, gembira dan lain-lain.'

THE STORY's BEGIN
Tajuk; DIRINYA BUKAN UNTUKKU 
Actor; Hanis sebagai Hanis
          Izzat sebagai Izzat
          Greyson Chance sebagai Greyson Chance

Petang itu angin meniup dingin disertakan bunyi kicauan burung sekali gus mengingatkan aku akan zaman persekolahannya dulu... Ketika aku mula mencintainya. Walaupun sudah hampir 5 tahun aku mencintainya, kenangan itu masih belum terkubur di dalam ingatanku. Sebelum itu. Nama aku Nurul Hanis Anasa

"Izzat? Pelajar baru dalam kelas kita tu?". Tanya ku kepada kawan baikku. "Yelah, siapa lagi. Eh! ingat sikit kau tu pun budak baru tahun ni." Jawabnya. "Hehehehe... Aku lupalah. Boleh aku ambil no dia? saja je aku nak kacau" Sejak hari itu, aku mula berkenalan dengan Izzat. Kami selalu berbual melalui SMS, Lama-kelamaan, hubungan kami menjadi semakin rapat. Izzat juga selalu mengusik aku di dalam kelas. Mungkin sebab dia adalah kawan lelaki yang paling rapat denganku, aku telah jatuh cinta padanya. Aku tidak tahu sejak bila hati ku telah dicuri tetapi aku mula menyedarinya apabila aku sering memandang ke arahnya.

Tiba-tiba suatu hari, hatiku teringin  sangat mengajak Izzat keluar bersama. "Er... Izzat, Kalau esok kita pergi ke rumah hantu sama-sama nak tak?" Hatiku berdebar-debar menunggu jawapan darinya. "Tut...Tut.. SMS..."SMS ku telah dibalas. "Ok, esok aku datang jemput kau." Aku terkejut. Malam itu aku menyanyi dan menari keriangan menanti esok tiba. Hari yang ditunggu telah pun tiba.  Tetapi malangnya aku bukan berdua dengan Izzat. Rakanku juga turut ikut bersama. Jika aku menolak apa pula katanya. "Nis..Niss...!!" bisik Izzat kepadaku. "Ingatkan cuma kita berdua," sambungnya lagi.Aku cuma senyum dan mengangkat bahu tanda tidak tahu. Walaupun berasa sedikit kecewa, aku tetap gembira kerana sehari aku dapat bersama dia. Orang yang aku cintai.

Demam Exam telah melanda. Tahun ini aku perlu menduduki ujian BESAR. Disebabkan aku memang lemah dalam subject Mathematic, aku meminta bantuan Izzat yang selalu mendapat markah penuh dalam subject tersebut. Tanpa disedari, masa aku berdua-duaan dengan Izzat semakin banyak. Setiap kali waktu rehat, Izzat akan duduk disebelahku untuk mengajarku subject tersebut. Kadang-kadang kami sempat bergelak ketawa, aku juga sempat merenungnya sepuas-puas hatiku. Hubungan kami yang rapat itu mula menjadi buah mulut rakan rakan yang lain.

"Niss, kau dengan Izzat kapel ke?" soal rakanku. "Eh? Mana ada...." aku menafikan tetapi hatiku menginginkannya. Alangkah bagusnya kalau Izzat menyedari perasaanku ini dan memiliki perasaan yang sama. Tapi aku tahu semua itu tidak akan terjadi kerana Izzat sudah mempunyai buah hatinya sendiri. Aku tidak tahu siapa dia yang berjaya mencuri hati Izzat tetapi khabar angin mengatakan perempuan itu telah menolak cinta Izzat. Izzat pula masih tidak berputus asa untuk memenangi hati perempuan itu. "Ah! susahnya cinta bertepuk sebelah tangan ni..." getus hati kecilku. Aku tahu, aku akan ditolak mentah-mentah jika aku meluahkan perasaanku ini. Jadi lebih baik ku pemdamkan sahaja perasaanku ini. Kini peperiksaan besar telah tamat. Hampir sebulan aku tidak bertemu dengan Izzat. Hanya berbalas SMS dengannya sudah cukup unutk mengubat rasa rindu di hatiku.

"Kau sayang aku tak?" tanya Izzat mendadak. "sayang je.." aku membalas dengan senyuman yang jelas terukir di pipiku. "Tut..Tut...SMS...." "sayang jugak kau kat aku. Hemm... Kalau kita kapel nak tak?" Aku terkejut membacanya. Mata ku tidak berkelip. Mulanya aku ingat itu hanya sekadar gurauan.. Setelah berdolak-dalih. Izzat menyatakan bahawa dia serius. Inilah yang dimaksudkan dengan perasaan gembira tidak terkata. Aku gembira hingga tidak boleh melelapkan mata. Akhirnya aku dapat memiliki Izzat setelah sekian lama berangan-angan. Aku seperti dilahirkan semula. Perasaan natural itu berterusan  sehingga 3 minggu. Akhirnya Izzat telah mengucapkan kata-kata yang telah menghancuri hati ku.

"Sorry Niss. Aku tak boleh anggap kau sebagai orang yang istimewa dalam hidup aku..." Bertapa sakit hatinya aku bila membaca SMS yang dihantar olehnya. "Kan bagus kalau aku tak cintakan dia!" aku sempat bermonolog dalam hati. Kerana perempuan yang menolak cinta Izzat dahulu kembali menginginkan Izzat. Cinta aku yang terpaksa dikorbankan. "Adakah ini yang dinamakan cinta? Kalau inilah yang dinamakan cinta, Aku sudah tidak sanggup. Aku sudah tidak sanggup untuk mengalaminya lagi" tangisku.

Jika masa boleh diubah, aku ingin kembali ke masa silam, Aku tidak mahu bersama Izzat kerana kesakitan menantiku di sana. Biarlah pendam perasaan ini kerana ku tahu dirinya bukan untuk ku.

"Susahnya cinta bertepuk sebelah tangah ni.." Keluh aku. "Niss,dah siap ke? Jom kita pergi sekarang." Suara garau itu memecahkan gegendang telinga aku sekaligus menyedarkan aku dari lamunan aku. "Oh, Greyson Chance... Jom" jawabku gembira. Biarpun kisah ku bukannya happy ending seperti 'Cinderella' dan 'Beauty and The Beast', aku tetap perlu melangkah ke hadapan. Izzat telah menjadi kenangan silam yang tidak pernah aku lupakan, Greyson Chance pula adalah kenangan baruku yang bakal tercipta. Moga hubungan ku kali ni berkekalan.

TAMAT

Kepada yang membaca TERIMA KASIH. Jangan lupa tau. Join la sekali contest ni. Mana tau Berpeluang menang AQUA LOMO tu. 

09 October, 2011

Aku ketua kelas, Kau terkejut?

Bonjour 

Mula hari ini sampai hari selasa. Budak Form2 TePCES cuti. Tapi dalam hari tu, ada dua atau tiga kelas yang kena pergi sekolah sebab kena hadiri seminar. Hari ini kelas 2ADV dan 2BRI punya turn. So pagi pagi lagi izzat dah kena bangun. Bukannya tak biasa, dekat asrama tu dah memang biasa bangun awal. Tapi dekat rumah ini izzat jarang sikit bangun awal. Paling awal pun pukul 8 pagi\saye mengantuk lah!/. Jadi sedang izzat sibuk duk buat tahik mata, mak izzat dah kejut izzat\kacau line betul/. Jadi izzat sebagai pelajar yang cemerlang lagi berwibawa, pergi lah juga dengan hati yang terbuka.\hecceh, PERASAN kau Jah !/ Izzat.. Ohhh izzat.

Siapa dekat sini masih tak tahu yang izzat ni Ketua Kelas untuk Kelas 2BRI. Terkejut? Tak perlu nak terkejut. Izzat terpilih jadi ketua kelas ni pun bukan izzat memang layak untuk memimpin. Tapi disebabkan budak lelaki kelas izzat dah berpakat untuk kenakan izzat. Jadi sesiapa yang masih lagi terkejut Beruk atau yang pretending terkejut mengalahkan Beruk Afrika Selatan, anda dah tak perlu terkejut atau buat-buat terkejut ok?

Sepanjang izzat jadi ketua kelas, izzat akui memang banyak pengalaman yang izzat dapat. Maklum lah, selama ni izzat tak pernah dilantik untuk jawatan ketua kelas ni\first time.BANGGE!/. Sumpah sakit hati, tetiba pulak ada orang sound "Mu ni izzat, jadi sangat ketua kelas. Tapi dok bertanggung-jawab langsung dalam kelas". Siapa tak sakit hati? Kita yang dipilih secara terpaksa+tak tahu menahu pasal jawatan ni dimarahnya. Dia pernah atau tak dengar pepatah melayu ;
Buah nangka di luar pagar,
Ambil galah tolong jolokkan,
Saya budak baru belajar,
Kalau salah tolong tunjukkan,
Jadi wajar ke izzat kena marah? Takpe izzat, lumrah kehidupan. Diharapkan bersabar ye Mohd Izzat bin Mohd Azhar.


08 October, 2011

Little Update

Bonjour 


Since when izzat tak update ek? Kejap biar izzat kira. Sehari, Duahari, Tigaha..\DUSH! kau baru je update semalam. Main kira kira pulak. GEDIK/. 


Selesai edit sikit blog ni. Perasan tak dekat mana yang berubah? Let see what've changed ;
1. New colour. Grey+Pink+Blue. Cute is it?
2. New design of Italic and Underline
3. New Blockquote .
4. New Song. Don't Touch My Girl by Boyfriend
Navigation on the way. Tengah cari tutorial untuk navigation yang comel-comel macam yang sis biyha punya.


Amacam? What is your opinion about the change? Cute? Handsome? Ugly? Disgusting? Anything? Tak apa. Puji je. Kutuk je. Saya tak marah. Saya bukan carnivore. I'm just asking your opinion. Is that sound OK?

07 October, 2011

Bini Biniku Gangster Memang HEBAK (!)

Tumblr_lrgj6lmyhq1qiaduoo1_500_large
    Hye peeps. PMR dah nak dekat habis dah kan? Tapi izzat belum belum lagi ucap Good Luck untuk candicate PMR. So to PMR candicate, Good Luck and do your best ok. Done (!)

    Semalam download cerita 'Bini Biniku Ganster'. Tapi disebabkan kelambatan kedownloadan (?), pagi tadi baru ada peluang  untuk tengok cerita tu. Nak tengok sorang-sorang bosan pulak, so izzat ajak adik izzat tengok sama-sama.

    Lakonan Yana Samsudin memang izzat tabik springg(!) gituh. Yalah, bukan senang nak lakonkan watak kakaq gangster tapi dalam masa yang sama, perasaan kasih terhadap seorang suami tak pernah hilang. Sepanjang izzat tengok cerita ni, mata izzat tak pernah bosan tengok Yana. Nak pula masa part yana senyum, rasa macam dah cair masa tu. Memang ter-HEBAK lakonan yana termasuklah ketika part fighting. Tangan dengan kaki dia memang tak kaku langsung.
OTW download cerita 'Hantu Bonceng' pula.
* Sapa tahu movie apa yang keluar sekali dengan 'Bini Biniku Ganster'? yang pasal vampire tu.


06 October, 2011

Cinta Kau dan Aku Siti Rosmizah.

Assalamualaikum to muslim and Hello to non-muslim,

    Baru balik dari asrama terus mengadap laptop. Perangai lama masih lagi tak berubah-berubah. Dulu bukan main lagi janji nak berubah, tapi tengok lah sekarang. Apa kau nak jadi ni izzat??? Izzat ohh izzat.

    Final year exam dah dekat. 19/10/2011-??/10/2011. Tarikh ini yang akan menentukan sama-ada izzat akan stay sekolah SMC atau dibuang sekolah. Must get 4A's keatas. Kalau tak pindah sekolah lah alamatnya. Seperti Pengetua sementara SMC cakap, "Kita datang dengan 5A dan 4A, Jadi tidak mustahil untuk kita Dapat 5A atau 4A dalam peperiksaan". Ayat tu, masih lagi terngiang-ngiang lagi dalam telinga. Macam mana aku nak dapat 4A tu sedangkan 2A belum tentu pass. Doa-doakanlah izzat supaya izzat boleh jawab exam tu nanti ok?

    
    Novel Cinta Kau Dan Aku by Siti Rosmizah

Sinopsis Belakang Buku ;

"Apa, jadi driver? Hei Risya, dah tak ada jawatan lain ke kat tempat kerja Milah tu sampaikan jawatan driver pun kau terima? Dah-dah, balik kampung aje. Tolong mak kat warung lagi bagus. Apa, kau ingat kau tu jantan ke nak jadi driver", marah Mak Timah. 

"Kalau saya katakan saya tak kisah untuk memperisterikann awak? Dan saya juga sebenarnya sudah mula menyukai awak, adakah awak akan berubah fikiran dan menerima saya?" Soal Farish Hakimi dengan wajah serius. 

"Sayang, dari hati yang tulus abang nak beritahu sayang yang abang sungguh bahagia dapat menjadi suami sayang. Abang harap, Risya boleh terima abang dalam hidup Risya. Percayalah, abang ikhlas mengambil Risya sebagai isteri abang." 

Sebaik sahaja kaki Farish Hakimi hendak melangkah masuk ke balai berlepas, dia dikejutkan dengan suara yang amat dikenalinya. Suara yang sememangnya amat disayangi, suara yang menyebabkan dia ketawa, suara yang menjadikan hidupnya ceria, suara yang sentiasa berbisik manja di telinganya. Tidak, dia tidak perlu untuk mendengar suara itu lagi. Bukankah suara itu yang telah merobek hatinya? Bukankah suara itu yang telah meragut kepercayaannya?

Sinopsis by me ;

    Kalau baca dialog kat atas sure dah boleh agak jalan cerita. Farisya Iman menjadi seorang model sambilan lepas SPM. Nekad berhenti dari dunia modeling selepas kematian bapanya. Dia bekerja menjadi driver kepada CEO FF Holding, Farish Hakimi. Farisya seorang yang lasak, gila-gila dan bergaya bagaikan tomboi. Farisya terpaksa bersetuju kahwin dengan Farish/Bos kerana janjinya terhadap Emak Timah/Ibunya.

    Pelbagai konflik berlaku disebabkan oleh Farah dan Suraya yang sangat membenci Farisya sehingga jatuhnya talak satu terhadap Farisya walaupun ketika itu Farisya dan Farish Hakimi sudah saling menyintai. Disebabkan perasaan hasad dengki ini jugalah yang telah meragut nyawa bayi yang tidak bersalah. Setelah bercerai, Farisya Iman melanjutkan pelajaran ke UM sambil kembali aktif menjadi model untuk dijadikan duit poket.

    Ending yang sangat happy ditambah dengan terharu. Akhirnya Farah yang dulunya Berperangai Setan telah berubah hanya dalam sekelip mata.


01 October, 2011

Donghae SM Entertainment Most Handsome guy?

That camera. Soon you will be mine. Someday, Somehow. I'm sure (!)

Hari ni dah kena balik Asrama. Ingatkan boleh la cuti seminggu lagi. PANG! , dapat penampar sedas. Periksa dah nak dekat sibuk nak cuti. Kali ni kena focus. Final exam dah dekat. Balik asrama nanti izzat janji nak belajar aje. Tak nak main main dah. Insaf insaf :/. Wish me luck ok guys.

Aku minat mamat atas ni. Kau ada masalah???

Perasan heder baru tu??? cantik bukan??? Perasan je lebih kau ni izzat :/

30 September, 2011

Mulan 2 jadi tak jadi?

Entry semalam izzat ada cakap yang izzat nak tengok cerita 'Mulan 2' betul tak??? Semalam memang izzat dapat tengok cerita tu, tapi tergendala sebab cousin ajak keluar makan. Bila la pula ulangan cerita tu??? Hari ni cerita 'Tarzan & Jane'. Hope doesn't miss it. Izzat memang suka tengok cerita dekat 'disney channel' unutk pengetahuan yer.


Izzat dah seminggu tak pergi sekolah\Aku bukan ponteng sekolah tau. Jangan main tuduh tuduh/. Exam dah dekat, 24 oktober. Disebabkan chickenpox ni izzat tak pergi sekolah dan sebab itu izzat dah seminggu tak belajar. Fine, izzat kalau duduk dekat rumah memang tak pernah nak buka buku. Jadi macam mana izzat nak 'face to face' dengan last exam nanti??? Doakan izzat je la ok???


Typo.
Kadang kadang masa izzat nak buat entry, ada aje typo yang izzat buat. Contohnya "untuk" jadi "unutk". so sebelum publish satu entry tu izzat akan pastikan izzat preview entry tu dan baca satu satu. Mana tau tersalah type. Kadang kadang kita nak laju sampai tak tau apa yang kita tulis. Pastu terus publish. Daripada nak tulis "saya tak suka lollipop" jadi "saya suka lollipop". Jadi reader akan dapat info yang salah. So nasihat izzat, sebelum nak publish entry tu korang preview lah dulu.


LinkWithin