Home Tutorial Freebies Jatt & Kucing Others Blogwalking

29 September, 2011

another header request

Tumblr_lqg1ovilox1qlnqgco1_500_large_large
Update blog sambil makan trifle kegemaran. Yumm yumm. Malam ni cerita 'Mulan 2' dekat disney channel movie. Harap tak lupa nak tengok. Otak saya ni pelupa sikit. Err, sikit? mungkin pelupa banyak (!). Kadang kadang phone pun boleh terlupa letak kat mana. Pastu mula lah adegan 'Sherlock holmes'. Cari sini, cari sana last last jumpa dalam poket. Rasa nak hantuk kepala dekat dinding. Sengal :/


Sambil tengok cerita kartun feveret 'Spongebob Squarepant', Izzat sempat habiskan header header yang direquest. Buat kerja sambil tengok cerita kartun memang menaikkan semangat buat kerja. Dan juga membuatkan kerja anda lambat siap.

Fasihah

Header fasihah izzat buat seperti direquest. Dia nak colour pelangi. Izzat sebenarnya tak tahu warna pelangi tu warna apa tapi yang izzat tahu warna pelangi ni gabungan colour. So izzat gabung je lah colour ikut sesuai. Font tu izzat guna font 'The Only Exception'.

Ajiem Iyma
Ajiem iyma dia punya header simple dan pink. Sama dengan template blog dia sekarang ni. Font yang izzat guna untuk header ni 'Denne Etude'.

Aiman

Aiman ni K-pop fanboy. Sama macam izzat. Dia request untk letak gambar kumpulan 'shinee' dan font yang sama dengan tulisan header blog izzat iaitu 'Talking to the Moon'. Disebabkan dia tak nyatakan size header dia, izzat buat header dia bersize 660x210.


Julia
Header julia izzat gunakan font 'Wobbly Bob' dan gambar tu izzat ambil hasil carian google. Izzat pilih warna pink sebab izzat tengok blog pink. So gabungan pink+grey mungkin sesuai dengan blognya.

Cara nak ambik header ni, Kamu klik gambar tu. Dan ia akan keluar tab baru. Klik kanan dekat gambar tu pastu pilih 'save image as'.

Kalau kamu guna header ni. Saya tak hapkan kamu buat entry pasal blog izzat tapi kalau  nak buat lagi bagus. Izzat cuma nak kamu hargai apa yang izzat buat dengan letak credit blog izzat di section credit kamu. Tak tahu macam mana nak buat section credit? Tengok tutorial yazng izzat dah sediakan.

http://storiesaboutmylifeasme.blogspot.com/2010/10/cara-nak-buat-spoiler.html


Masa izzat berblogwalking nak buat header tu. Izzat jumpa gif Donghae yang amat comel dekat blog aiman. Aku geram sungguh dengan donghae sorang ni.
His smile adore's me (!)


7 comments:

Yaya Maisarah said...

thank you so much 4 the header =)

aJieM_iyMa said...

comeeelllssss nye header utk akk.. mekaseh ye adik! mekaseh sgt3!!! :D

aiman fanboy k-pop said...

wauuu..great...sangat2 berpuas hati..huuhuu..boleh dah ni amik tempahan........wauuu....!gif dong hae??haahaa....my top bias in suju......

EzyFibre said...

@Yaya Maisarah welcome.

EzyFibre said...

@aJieM_iyMa sama sama. adik buat ape yang mampu aje.:)

EzyFibre said...

@aiman fanboy k-pop bhaha. Ade ade aje. Donghae pun top bias izzat dalam suju.

aJieM_iyMa said...

@EzyFibre hehehe.. akk pun xmampu buat cmni izzat! hehehe.. nway, tengs alotz! :D

LinkWithin