Home Tutorial Freebies Jatt & Kucing Others Blogwalking

31 August, 2011

who doesn't love paris?


New header.Of course design by me.Credit to google for the Eiffel Tower and that cute camera.Perasan tak? Blog saya dah banyak dah berubah.Example, tengok kiri, tengok kanan, tengok kiri balik, tengok kanan balik.Apasal korang main geleng gelng kepala ni? Sini mana ada kereta lalu lalang.Yang ada cuma blogger yang mari terjah blog 'Sweet Flavour' ni je*tampar tujuhribujuta kali.K sambung, kalau korang tengok dekat  sebelah kiri blog, korang akan nampak image yang comel comel edited by me*k aku perasan.Banyak lagi la yang berubah dalam blog ni dan saya amat malas untuk terangkan satu satu macam orang terengganu cakap, Sutir Sutir.


Instead of korea, Sapa yang suka negara Paris? Semua orang suka negara paris betul tak? Terutamanya perempuan.Kenapa? Saya pun tak tahu tapi mungkin diorang suka negara ni sebab dah dikira macam trend.Cuba korang tengok blogger perempuan.Memang kebanyakannya header diorang bergambar eiffel tower atau pun dalam blog diorang tu memang ada gambar eiffel tower ni.Tak semua yang ada k.Pandai pandai la korang cari sendiri*baling selipar jepun.Eiffel tower yang ada kat header saya tu memang sengaja diletakkan.Sebab dah takde gambar yang sesuai.


Mustache for your cursor

http://2.bp.blogspot.com/-kd0Dh0OY-d4/Tg0xD7Zq6dI/AAAAAAAABA0/C9JTb_VOEhM/s1600/mustache.png

http://2.bp.blogspot.com/-5GCuZS84i30/Tg0xBrHnukI/AAAAAAAABAo/R4wic7-zsb4/s1600/greymoustachecursor.png

http://4.bp.blogspot.com/-QBM4--y9ooU/Tg0xDWVHjmI/AAAAAAAABAw/3aHgc97kAvs/s1600/mousetachecursor.png

http://free-themes.info/cursor/mustache/pinkmustache.png

http://free-themes.info/cursor/mustache/mustache2.png

http://free-themes.info/cursor/mustache/mustache.png

Credit: Google image

30 August, 2011

Day 3# Your ultimate k-pop guy bias

Orang lain sibuk buat entry pasal raya tapi izzat duk sibuk buat entry lain.Tak apa la, bukan ada oran baca pon entry ni.Semua sibuk pergi beraya ye tak?*lap air mata.

Nak sambung buat challenge la hari ni.

Ultimate kpop guy bias? Nak tahu.Here he is;


FULL BIOGRAPHY
Name: Lee Dong Hae (이동해)
Birthday: October 15, 1986
Place of birth: Mokpo, South Jeolla Province
Height: 175 cm
Weight: 60 kg
Blood Type: A
Zodiac: Libra
Special Skills: dancing, singing, somersaults, guitar
Pets: a dog named Bada
credit Biography; k-hanguk

Anda tahu siapa orang yang kat atas tu.Ha, Tu la abang saya*lempar selipar jepun.Perhatian, izzat gurau je ye, jangan ambik serius."Muka macam haprak nak jadi adik dia".Kalau ada orang yang cakap camtu izzat tampar 3ratusribujuta kali*tipu.His name is Lee Donghae can be called donghae.A man from suju's group.Saya dah malas nak citer panjang.Anda tengok la gambar gambar dekat bawah ni.




endahkan muka ryeowook kat belakang tu.

Baram mr simple mr simple.

Last picture;



how's your oppinion.Are he's perfect enough to be Mr.Simple?
credit Gambar; sup3rjunior.com

free opening note

http://i1095.photobucket.com/albums/i464/daeyoung1/yellow.png


http://i1095.photobucket.com/albums/i464/daeyoung1/brown.png


http://i1095.photobucket.com/albums/i464/daeyoung1/gold.png


http://i1095.photobucket.com/albums/i464/daeyoung1/blackwhite.png


http://i1095.photobucket.com/albums/i464/daeyoung1/red.png


http://i1095.photobucket.com/albums/i464/daeyoung1/orrange.png


http://i1095.photobucket.com/albums/i464/daeyoung1/grey.png

Free just untuk korang.Lepas dah ambik tu link kan entry tu kat comment ok.Nak jugak tengok hasil yang cun melecun yang izzat buat tu*Baling kasut nike.

Tak tahu macam mana nak buat? usha tuto ni.\welcome note at every post/

29 August, 2011

cute header for you #part 2

Salam korang.

Ni ada lagi header yang izzat buat.Izzat buat ni dengan penuh kasih sayang tau.So please, kalau amik tu bagitau ok.Sebab izzat nak tengok hasil dia.

http://1.bp.blogspot.com/-FtOwbnMjH-Y/TltQFSs05gI/AAAAAAAAAgQ/Lm-3IxvzIRM/s320/blue.png

http://2.bp.blogspot.com/-uh0RPgfpIPg/TltQGYElaXI/AAAAAAAAAgU/JceGDachDCY/s320/brown.png

http://3.bp.blogspot.com/-4EQhaUKtqEo/TltQHXdsA7I/AAAAAAAAAgY/LYKKnSGE6i4/s320/green.png

http://4.bp.blogspot.com/-Kh7aDVy3lh4/TltQK82CSgI/AAAAAAAAAgc/3qZa6nq4jPk/s320/oren.png

http://3.bp.blogspot.com/-fiLcS-Y0bnQ/TltQNfWMkwI/AAAAAAAAAgg/h03bcjrm524/s320/peach.png

http://4.bp.blogspot.com/-lJQhJCGCTUU/TltQOOXj0FI/AAAAAAAAAgk/HCdWHDHofC8/s320/pink.png

http://4.bp.blogspot.com/-cTcafyd4NQQ/TltQO5H0HZI/AAAAAAAAAgo/KUUohjvkbVY/s320/purple.png

http://3.bp.blogspot.com/--u8W0Sm-8Fk/TltQPpGKd_I/AAAAAAAAAgs/fdNEVpOBXLw/s320/red.png

http://1.bp.blogspot.com/-QLTSRvZNZF4/TltQQh7DiiI/AAAAAAAAAgw/L7HaL9BQu3c/s320/yellow.png

Header yang ni pun besize 910x310 px.Header yang camni biasanya untuk blogger perempuan.Tapi kalau ada blogger lelaki yan nak ambik pun takpe la kan.

credit : ariefiana.tumblr.com (the doodle)

Day 2# Your favorite k-pop girl group

Salam korang.

Bukak radio, lagu raya.Bukak tv lagu raya.Bored of it.Bukannya tak suka nak sambut Hari Raya ni, suka tu of course la suka tapi sedihla sebab izzat tak balik kampung.Sedangkan orang lain balik.Sementara izzat duduk rumah ni, diorang mesti tengah seronok duk main main sesama.Nak jugak.

Lupakan pasal tu.Jom ikut izzat teruskan challenge buat pengubat sedih ni.

T-ara.Mula izzat suka group ni bila izzat degar lagu baru dia --> Roly Poly

Miss a.Semua cute!

2ne1.Yang ni walaupun diorang tak secantik+secute girl girl group yang lain.Tapi izzat suka suara diorang sebab suara diorang memang Gila power.


cute header for you

Salam korang.

Disebabkan Wi-Fi dekat rumah ni buat hal, so izzat tak boleh nak online buat sementara waktu.Dah sebab takde kerja yang hendak dibuat, izzat dengan rajinnya buat header banyak banyak untuk dikasi kat korang.Kalau ada yang terkenan di hati ambik je, jangan malu malu.

http://4.bp.blogspot.com/-elTkDp_PosA/TlqXdg0T9iI/AAAAAAAAAfg/3VEe393qX3E/s320/brown.png

http://2.bp.blogspot.com/-URF0SJhdDa8/TlqXfGAkL7I/AAAAAAAAAfk/AACUlrMOkKw/s320/dark-blue.png

http://3.bp.blogspot.com/-hiLsSQwK9Fs/TlqXg2u1i_I/AAAAAAAAAfo/m5QbgeqNsO0/s320/dark-purple.png

http://2.bp.blogspot.com/-IBt2GcXzEUM/TlqXib8LJOI/AAAAAAAAAfs/ITY3_RTpHII/s320/green.png

http://2.bp.blogspot.com/-rjOwVXTQEYE/TlqXjxOBX6I/AAAAAAAAAfw/03Z8cXwfrIs/s320/light-blue.png

http://2.bp.blogspot.com/-9ks_xGYHSPk/TlqXlkWxlxI/AAAAAAAAAf0/lDPZ2lXzZyA/s320/light-purple.png

http://4.bp.blogspot.com/-mAuPgn1dzqo/TlqXnJOUPFI/AAAAAAAAAf4/UVmIQ1fT2Aw/s320/orange.png

http://1.bp.blogspot.com/-K1vuDIFPggg/TlqXo5xS-SI/AAAAAAAAAf8/Bdoxm76ZnIk/s320/peach.png

http://4.bp.blogspot.com/-XvnhflQZtI8/TlqXqefv6mI/AAAAAAAAAgA/oY-uZOdnaJI/s320/pink.png

http://3.bp.blogspot.com/-c4uA42siLI8/TlqXr_jslzI/AAAAAAAAAgE/ifLKqGDnbqs/s320/yellow.png

Header ni bersaiz 910x310 px.Kalau korang nak ubah, korang boleh ubah dekat photoscape atau mana mana photo editor yang korang ada.

28 August, 2011

Day 1# Your favorite k-pop guy group

Salam korang.

Seharian duk terengganu.Sebab tu tak dapat update semalam.Seperti yang izzat janjikan.Jom K-Pop 30 Days Challenge.

First izzat nak letak M-Blaq sebab --> diorang ni gila COOL.Lagu diorang yang paling best --> Monalisa

Boyfriend sebab --> diorang ni gila CUTE dan tarian diorang pon gila AWESOME.


SuJu sebab --> entah? Dah suka, nak buat macam mana.


Last but not least.Teen top sebab --> Diorang semuanya Cute+Maskulin.

27 August, 2011

Kpop 30 Days Challenge

Salam korang.

At last jumpa pun challenge yang sesuai untuk blogger lelaki dan perempuan.So dengan ini izzat mengisytiharkan bahawasanya izzat nak join challenge ni.MUKTAMAD.

Nie senarai list die;
Day 1: Your favorite k-pop guy group
Day 2: Your favorite k-pop girl group
Day 3: Your ultimate k-pop guy bias
Day 4: Your ultimate k-pop girl bias
Day 5: Your favorite k-pop song from your favorite guy group
Day 6: Your favorite k-pop song from your favorite girl group
Day 7: A k-pop song that makes you cry
Day 8: A k-pop song you know all the words to
Day 9: Your favorite k-pop performance
Day 10: A k-pop dance you’d like to learn
Day 11: Your favorite k-pop music video
Day 12: The very first k-pop song you’ve ever heard
Day 13: A k-pop group you dislike and why
Day 14: A k-pop song that makes you smile
Day 15: A k-pop song that reminds you of someone you miss
Day 16: Your favorite k-pop lyric (and a translation)
Day 17: A k-pop idol you wish was your older sibling
Day 18: A k-pop idol you wish was your younger sibling
Day 19: Your favorite interview of a k-pop idol or group
Day 20: Your favorite picture of your guy k-pop bias
Day 21: Your favorite picture of your girl k-pop bias
Day 22: Your favorite picture of your favorite k-pop group
Day 23: A picture of a k-pop idol who you think is underrated
Day 24: A picture of a k-pop idol who you think is overrated
Day 25: Your favorite k-pop music video
Day 26: Your favorite cover of a k-pop song by another k-pop artist
Day 27: Your favorite dance battle
Day 28: Your favorite cover of an American song by a k-pop artist
Day 29: A k-pop song you never get tired of
Day 30: A k-pop idol that has amazing eye smiles

InsyaAllah izzat akan cuba membuat challenge ni jadi interesting sikit.Izzat akan mula buat challenge ni mulai esok.

26 August, 2011

izzat dah tak selamat dah sekarang

Salam korang.

Sekarang izzat dalam bahaya sebab blog izzat dah diketahui oleh kakaq izzat.Nanti tak henti henti la dia menganjing mengejek izzat.Nak tuka link blog tapi fikir dua tiga juta ratus kali.Terpaksalah terima dengan hati yang terbuka*tahan air mata
Wahai kakaq tercinta, aku tahu kakaq suka tengok blog aku kan.Hahaha, keep it on kakaq.Sebab kedatangan kakaq ke sini sangat dialu alukan.Kasi up sikit traffik blog aku yang ciput ni.AKU SAYANG KAKAQ BANYAK BANYAK! Ikhlas ni tahu!Tak tipu pun.
Kakaq kakaq*geleng kepala.Nanti kakaq dah nak sambung belajar balik dekat melaka.Susah pulak kita nak gurau gurau macam sekarang.Nanti lepas kakaq pergi sambung belajar tu, takde dahla orang yang satu kepala dengan aku, takde dahla orang yang nak usik adik perempuan kita yang sorang tu dengan aku.Kau sorang je yang boleh buat bende tu dengan aku.Tak ada orang lain yang segila kau kakaq.Aku akan rindu kau kakaq.\aci tak kalau kakaq tak payah pergi sambung belajar :'(/



Semalam izzat keluar dengan family.Sempat la jugak izzat beli buku klik\kakaq tolong bayarkan.Sayang kau kakaq/.Tertarik nak beli sebab dalam tu ada poster cody simpson besar gedabak.Hahaha.Balik rumah terus belek buku tu.Nampakla satu title article tu pasal najwa latif.Baca baca, dia rupanya yang nyanyi lagu 'cinta muka buku'.First time dengar lagu nie masa tengah blogwalking.Tapi masa tu tak ambik cara pun.Pastu terdengar pulak dekat radio dalam kereta semalam.Sedap gak lagu dia, Not bad la.

Pagi tadi tergerak pulak hati ni nak tengok official music video dia.Pastu terus tukar lagu FB jadi lagu 'cinta muka buku'.Hahaha.Pssttt, najwa latif ni comel juga kan?

izzat nak tanya, biasanya challenge yang blogger adakan ni memang khas untuk perempuan je ke? Sebab soalan dia macam semuanya ditujukan untuk perempuan.

25 August, 2011

mood raya + cuti dah datang

credit google
Salam semua.Awal tak awal izzat post entry Raya kan? /semangat\.Mesti korang sekarang pun dalam mood raya kan? Mana taknye, lepas dekat sebulan duk tahan lapar aje.Masuk raya nanti korang makan la ye puaspuas.Belambak makanan yang sedang menunggu untuk ditelan.DUM DAM DOM DIM DOMM BOMMM.Mentang mentang raya dah nak dekat la kan, ashik berbunyi je mercun ni tak kira siang malam.Kejap DUM sini, kejap DOM sana.Last last BOMM kat tangan sendiri, beraya kat hospital la gamaknya.Orang duk sibuk sembahyang terawih dalam masjid, dia pergi main mercun.Budak budak zaman sekarang*geleng kepala.

credit;google
Korang balik kampung tak raya kali ni.Best la korang Balik, izzat beraya kat rumah jer, tak pergi mane2 pun/sedeh\.Izzat nak balik kampung!*menangis.Sape yang baik nak tumpangkan izzat balik kampung izzat? Tak jauh pun, Felda Jerangau,Terengganu je.Tak kisah la pasal tu, beraya kat rumah ke, kampung ke, sama aja selagi kita bersama keluarga yang tersayang.Setuju?

New template.. peach ok.not pink!

LinkWithin